Kellogg's Pilatesball

2004-08-15


 

Kellogg's kampanj

Under augusti månad (år 2004) kör Kellogg's Special K en kampanj där du kan köpa en balansboll (eller pilatesball/pilatesboll som Kellogg's kallar den) till halva ordinarie pris.

Allt som krävs är att man skickar in två värdekuponger från Kellogg's Special K paket och skickar in dem så kan man köpa en boll för endast 110 kr. Kelloggs Special K försöker få sina konsumenter att kombinera kosta och motion på ett hälsosamt sätt och ett sätt är att erbjuda olika träningsredskap til förmånliga priser.

Bollen som Kelloggs' har köpt in är vackert röd och med Special-K logga påtryckt och på påsen står det "Made in China". I paketet ingår ingen pump för att pumpa upp bollen däremot ett sugrör för att kunna blåsa upp den manuellt.

Se vidare på Kellogg's hemsida www.kelloggs.se, klicka på Special-K.
 

Varning för låg kvalité

Bollen är ingen kvalitetsboll utan måste klassificeras som en lågbudget-boll. Gjutningen av bollen är ojämn med flera fläckar som är oroväckande tunna och som borde begränsa både livslängd och maximal belastning. Det finns inte angivet någon maximal belastning, inte heller finns något som talar för att bollen är punkteringssäker (ABS: anti burst resistance), vilket kan betyda att bollen mer eller mindre exploderar om den punkteras eller överbelastas.

Av detta skäl bör bollen användas med försiktighet. Jag vill direkt avrekommendera användning av bollen för utsatta grupper som bensköra, äldre, sjuka eller vid rehabilitering.

Bollen är heller inte säker för att användas i övningar där den belastas med kroppstyngden som att t.ex. sitta, ligga eller stå uppe på bollen (vilket utesluter de flesta funktionella övningarna med bollen!).

Innan du köper en balansboll försäkra dig om att bollen har antipunkteringsskydd (ABS) och att hållfastheten har testats. För de flesta övningar och personer fungerar en boll som tål 200 kg tryck, vilket betyder att en normalviktig person hoppar/studsar kraftigt på bollen.